Yazmak aslında başlamak değil mi? her cümle her satır bir başlanğıç. Bazen yazarken sözün nerde biteceğinden çok nerde başlayacağını düşünürsünüz. Sessiz gecelerin sabaha dönmesini beklemek gibidir dilinden çıkacakların kağıda geçerken geçen zamanı bazende bir kuşun ilk kanat çırpması gibi meraklı ama korkak. Yazacağın bir el ile gönülün ortaklığını yazacağım bazende olmayan gönüllerin inceleğini yazacağım. Düşünmek okuyanlar için vakit alacak. Zamanı nerde başlatmak mı yoksa nerde bitimek mi arasında gidip gelecek bir sözün son şahidi olacaksınız. Takip bir boşlukta çıkış ışığı ile bir boşluğa sürüklenişin tam ortasıdır. Burasının ne olacağına siz karar verin.....

20 Mayıs 2011 Cuma

AŞIK OLMAYI, SANA AŞIK OLANDAN ÖĞRENEBİLİR MİSİN?

HEP SERT GİTMEYELİM BUGÜNDE YAVAŞTAN VURALIM SIZLAYAN GÖNÜLLERDEKİ NAMEYE
NUMARDAN HASTA OLUNUR NUMARADAN SEVDA ÇEKİLMEZ
Aşık olmayı sana aşık olandan öğrenebilir misin? Sırf seviliyorsun diye başlar mı sevdalar? Bir ilişkide aşk başlı başına tek kişiliktir. Eğer bu tek kişilik yeri kendin doldurmak istersen de tek kişilik oraya iki insanı sığdırsan da tek kişilik. Seni sevmese de aşık olduğunda acıyla karışık yaşarsın aşkı bazen sensin bazen onsuz ama yaşarsın. Belki seninle geçirdiği zamanları sırf sen onu seviyorsun diye sana feda ediyordur. Beklide onu senden başka isteyen olmadığı için senle vakit geçiriyordur. Böyle yaşamlara karşılık vermek aşkın manasında kendini bulmak olur o kırılmasın o beni sevsin nasıl olsa bende onu sevmek için çalışırım diye başlayan ilişkiler ya büyük aşklara yelken açar yada büyük yaralara. Sevdiğinden karşılığını aldığını zannedenlerin en sonunda elleri bomboş boşlukta yapayalnız kalır. Karşı tarafı yaralamaya başladığında ya dar ağacında sallanan ilişkinin ipini hemen çekeceksin yada uçurumda sen bırakınca düşecek gibi duran ellere deli gibi sarılacaksın. Aşk sevdayı bilmeyenlerin ellerinde kaldım mı ya hormonların çarpışmasını bekler yada yalanların kandırmasını. Gözlerinden akan sevda karşıdaki gözlerde yaş bırakmıyorsa ya senin sevdan ona manasız geliyordur. Ya sen onun gönlünü parçalayacak kadar sevdalanmamışsın demektir. Zaman her ilişkinin katilidir her birlikteliğin zalim bekçisi. Zaman monoton sevdaların gizlice bittiğini anlamayan çiftlerin atlama rampasıdır. Ya ayrılığa ya mutlu birlikteliklere. Aşkı  zamana bırakmak katilin eline silahını tutuşturmak gibi. Aşkı buldum mu sonuna kadar yaşayan kalplerden olmak gerek ya sonunda ölüm ya sonunda doğum olmalı. Elveda ile başlayan sevdaların sonu yine elveda ile biter. Senden uzaklaştığında sevdiğinin ne yaptığını ne ettiğini hayal edemiyorsan sevmemişsin demektir. Seni düşünmediğini bile bile ondan bir “gel” bekliyorsan hayatın onsun olmaz diye deli divane olmuşsan ya geri döndüğünde dünya gül gülistan olur ya kapıları kapattığında cehennemi dünyada yaşarsın.  Onsun kaldığında yürüdüğün yolda baktığın aynada yattığın yatakta içtiğin suda o yoksa sen neden varsın demeli kendine insan. 


Sevgi sevende başlar yine sevende biter ne zaman yaşarsın yalnızlığı işte sen o zaman yanarsın…..


3 yorum:

  1. İnsan ''mış gibi'' sevemez..Mış gibi yapar ama sevemez...Bir sözüm olacaktı güzel insana dair..''boğazına kadar batmış aşkın ilacı diz boyu sevgidir.Bu kadarı bile boyunu aşkın yaşatır...Güzel aşıkları seviyorum ben..İnsan aşıkları yani..Kalemin hiç susmasın..

    YanıtlaSil
  2. eskiden olsa burayı doldururdum da aşk mı aman allah korusun deyip kaçanlardanım eyvallah takdire şayan şeyler bunlar..

    YanıtlaSil
  3. Sevgi Aşk her bir zerreyle yaşanır siparişle de olmaz aşkta zaman da yoktur... yüreğine sağlık

    YanıtlaSil