Yazmak aslında başlamak değil mi? her cümle her satır bir başlanğıç. Bazen yazarken sözün nerde biteceğinden çok nerde başlayacağını düşünürsünüz. Sessiz gecelerin sabaha dönmesini beklemek gibidir dilinden çıkacakların kağıda geçerken geçen zamanı bazende bir kuşun ilk kanat çırpması gibi meraklı ama korkak. Yazacağın bir el ile gönülün ortaklığını yazacağım bazende olmayan gönüllerin inceleğini yazacağım. Düşünmek okuyanlar için vakit alacak. Zamanı nerde başlatmak mı yoksa nerde bitimek mi arasında gidip gelecek bir sözün son şahidi olacaksınız. Takip bir boşlukta çıkış ışığı ile bir boşluğa sürüklenişin tam ortasıdır. Burasının ne olacağına siz karar verin.....

11 Mayıs 2011 Çarşamba

BU KADAR GÜLDÜĞÜMÜ HATIRLAMIYORUM.

 



Yorgun geçen bir günün ardından eve gelip internette gezinirken karşıma çıkan bu adamlar tüm yorgunluğumu aldı. Türküm diyenlerin bu görüntülerden sonra çok değişik bir millet olduğumuzu bir kez daha kabul etmesi gerekir. Adamların belki hayatlarında bin bir türlü sorun var ama bir müzik ve bir birini gazlamaları sonucunda çıkan sonuç bu güzel dans. Belki de hayatları boyunca bir daha böyle bir dansı yapmayacaklar yada başka bir ortamda başka insanlarla beraberken rahat edemeyecekler. Bizim ülkemizde çocukluğumuzu yaşamaya elime para pul geçtikten sonra izin veriyorlar. Bu süreç zarfında çocuk olma şansınız yok hep “sen büyüdün” hep “sana yakışmaz” diye başlar konuşmalar. İnsanlara çocukluğunu yaşama şansı vermeyen bir geçmişe sahip toplumumuz. Bu aile büyüklerinin korumacı veya korkak “aman bir şey olur” düşüncesiyle aslında bizlere ne kadar çok zarar verdiklerini hayatımızın ortalarında anlıyoruz.  

Bu neşeli görüntülerin ardından aman içinizdeki çocuğu öldürmeyin derim. Size nasılsın diye sorulduğunda daha kötü durumda olabileceğinizi düşünerek “iyiyim” cevabını verin. Unutmayın ki bu dünyada bu yazıyı okuyabildiğinize göre sizden daha kötü durumda olan insanlar var halinize bakın ve kime teşekkür etmek istiyorsanız ona teşekkür edin. Bu günden sonra her kim size nasılsın diye sorarsa o an hemen aklınıza gelen ilk kötü durumdaki insanı aklınıza getirin ve benden iyisi yok cevabını verin. Hayatın sizi nasıl gördüğü değil sizin onu nasıl gördüğünüzün anlamı var.

3 yorum:

  1. Bugün böyle bi yazı okumaya gerçekten çok ihtiyacım vardı sanki tşkler halimize şükretmeliyiz. Aileler hakkında söylenenlerin doğruluk payı çok ama yaş önemli değil insanların zarar vermeden eğlenmeleri güzel:)

    YanıtlaSil